loading.gif
mobile-banner-bg

Dünya Mimarlar Günü

...
03 Ekim 2020 - Cumartesi

İlçemizde görev yapan mimarlarımız başta olmak üzere tüm mimarlarımıza çalışmalarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor; Dünya Mimarlar Günü’nü ku

Bir şehirde bulunan mimari yapılar o şehrin kültürel zenginliğini, tarihi geçmişini ve kentin dokusunu simgeleyen varlıkları ile o şehre değer katan çok kıymetli eserlerdir. Bu eserleri meydana getirenler de yine o eseler kadar değerli olan mimarlarımızdır. Tıpkı Silivri’miz ile özleşmiş olan Sermimara Acem Ali’nin yaptığı Tarihi Piri Mehmet Paşa Camimiz ve Mimar Sinan tarafından yapılan tarihi 32 gözlü köprümüz gibi.
Bugün “Mimarlar Günü” olması hasebiyle bizlere emanet edilen bu tarihi eserlerimize sahip çıkmak ve gelecek nesillere kadar ulaşmasını sağlamak adına başlattığımız çalışmalar neticesinde restorasyon çalışmaları bitmek üzere olan yakında açılışını gerçekleştireceğimiz Mimar Sinan Köprümüzü ziyaret ederek, yaptıkları eserleri ile birlikte isimlerini de yüz yıllardır yaşatan büyük mimarlarımızı anmak istedik.
Bu vesile ile İlçemizde görev yapan mimarlarımız başta olmak üzere tüm mimarlarımıza çalışmalarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor; Dünya Mimarlar Günü’nü kutluyorum.